Birkebeinerrittet 2009

Skrevet av Håvard august 30, 2009 - 17:01

Galskap! 17 000 mennesker som frivillig sykler 94,6 km i regnvær og gjørme... Årets Birkebeinerritt (og min åttende deltakelse) ble en bra slitsom affære. Formen er jo ikke helt inne, men hovedproblemet denne gangen var været! Yr.no bommet fullstendig og regnet høljet ned hele rittet.

Det var vann og gjørme overalt, noe som medførte at:

  • Det ble kaldt, spesielt i høyden hvor temperaturen kun var 7 varmegrader.
  • Sykkelbrillene dugget og var dekket med skit, så det var vanskelig å se veien.
  • Kjede og gir var fullt av sand og gjørme, noe som medførte rare lyder og vanskeligheter med å gire.
  • Bremsene mistet også nesten all effekt, så det var jo et under at man klarte å bremse ned i bunnen av Ballettbakken...

Når det er sagt, så var jo forholdene like vanskelige for alle. Det ble en kamp for å komme seg helskinnet i mål og mange ble nok litt defensive. Så all respekt til de som gjennomførte, årets ritt må være det tungeste på mange mange år.

Personlig gikk turen over fjellet greit. Dessverre var jeg også i år seedet i pulje 4, sammen med de beste i min aldersklasse. Dette fordi jeg syklet utrolig bra i 2006... Formen nå er jo ikke den samme, så jeg startet i en altfor rask pulje. Falt jo nesten av ut fra Rena og det var vanskelig å finne grupper å kjøre sammen med, noe som igjen medførte at jeg ble liggende mye alene over fjellet.

Tida ble beskjedne 3:50:22, som er det svakeste jeg har oppnådd. Likevel holdt det til en 125. plass av de rundt 800 som startet i klassen Menn 25-29. Kjenner jeg allerede er klar for Birkebeinerrittet 2010!! :-)