Birkebeinerrennet 2010

Skrevet av Håvard mars 26, 2010 - 00:02

Det er er lenge siden jeg har skrevet noe på hjemmesiden. Siden sist blogginnlegg har jeg avsluttet studiene i Trondheim, flyttet til Oslo og begynt å jobbe der. Treningen det siste året har vært veldig variert og jeg har ikke fokusert på sykling like mye som tidligere. Det har vært fotball, innebandy, skøyter, squash, dart, bowling, bordtennis, sykling, løping og ski.

En måned før Birken fikk Tron og jeg kjøpt oss startnummer på finn.no og ble dermed nødt til å intensivere skitreninga. Det ble tre uker med mye diagonalgang og staking samt én uke med restitusjon. Kanskje ikke optimal oppladning, menmen...

Vi dro opp til Rena på fredagen og fikk overnatte hos Siri som har leilighet i stasjonsbygningen. Ellers var vi ekstremt spent på været og om smøretipsene til Swix var riktige.

Lørdag 20. mars startet vi den 54 km lange ferden over fjellet. Det skal nevnes at vi deltok for første gang og ikke var seedet, vi startet derfor i siste pulje - nummer 26 - helt bakerst i køen av 17 000 skigale mennesker. Da speakeren spurte hvor mange som stod på startstreken pga. et veddemål, så rakk over halvparten av pulja opp skistavene. Herlig!

For å unngå at dette blir for langt og kjedelig så skal jeg prøve å oppsummere rennet i en punktliste:

- KB20 + KR30 + Universalklister K21n med sølv + Universalklister K22n satt rimelig bra
- Dårlig gli
- Dårlige spor
- Mye kø (men samtidig mange å gå forbi!)
- Strålende vær
- Allerede utslitt da skiltet med "30 km gjenstår" dukket opp
- Siste halvdel gikk kun på viljen
- Cola smakte digg
- Tiden ble 4t24min og jeg er godt fornøyd
- Slo både Odd Norstoga og Linni Meister
- Vondt i tær, hælen, legger, lår, hofte, lyske, rygg, skuldre, armer og hodet
- Har allerede begynt å planlegge Birkebeinerrennet 2011! :-)